Corona informatie

november 23, 2021

Update 22 november 2021
Een kind mag niet naar de opvang/school bij een besmette huisgenoot! Als een huisgenoot besmet is dan gaan alle andere huisgenoten ook in quarantaine. Dit geldt sinds 19 november 2021 en betekent dat kinderen dan niet naar de opvang of naar school mogen; zij blijven thuis. Klik hier voor de meest recente versie van de beslisboom!

De coronamaatregelen en de effecten daarvan op de kinderopvang wisselen regelmatig. Deze informatie wordt constant geactualiseerd. Solidoe volgt de richtlijnen van het RIVM en van de GGD.
De meest recente informatie leest u bij de Rijksoverheid.

Kinderen met (verkoudheids)klachten

Het RIVM heeft een beslisboom gemaakt om te beslissen of kinderen thuis moeten blijven of naar de kinderopvang mogen komen. Klik hier voor de meest recente beslisboom.

Compensatie eigen bijdrage en ruiltegoed

In de periode dat de kinderopvang gesloten is geweest, is de eigen bijdrage voor ouders vergoed. De vergoeding tot het maximum uurtarief wordt gecompenseerd door de SVB. Deze vergoeding is automatisch uitbetaald, mits u de facturen van de kinderopvang heeft betaald. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met de SVB.

In de periode dat de opvang gesloten is geweest, zijn alle kinderen automatisch op ‘afwezig’ gezet. De kinderen die naar de noodopvang kwamen, zijn op de locaties handmatig weer aangemeld. Eventueel ruiltegoed wat is opgebouwd in deze periode, is verwijderd.

Meer informatie over compensatie.