Corona informatie

april 14, 2021

De coronamaatregelen en de effecten daarvan op de kinderopvang wisselen regelmatig. Deze informatie wordt constant geactualiseerd.

Solidoe volgt de richtlijnen van het RIVM en van de GGD.
De meest recente informatie leest u bij de Rijksoverheid.

KDV en PO zijn open

Alle kinderdagverblijven en peuteropvang locaties van Solidoe zijn per 8 februari weer geopend. Omdat deze weer regulier open zijn, wordt er geen noodopvang meer aangeboden. Als u extra opvang nodig heeft, neem dan contact op met de vestigingsmanager van de locatie om dat te bespreken.

BSO gaat 19 april open

De BSO gaat op maandag 19 april weer open. Tot die tijd wordt er op de BSO noodopvang aangeboden voor kinderen waarvan één of beide ouders in een cruciaal beroep werken.

Na 19 april wordt er geen noodopvang meer aangeboden. Als u extra opvang nodig heeft, neem dan contact op met de vestigingsmanager van de locatie om dat te bespreken.

Kinderen met (verkoudheids)klacht

Het RIVM heeft een beslisboom gemaakt om te beslissen of kinderen thuis moeten blijven of naar de kinderopvang mogen komen.
De meest recente beslisboom is van 15 april.

Kinderen die op vakantie zijn geweest

Het wordt op dit moment afgeraden om op vakantie te gaan. Gezinnen die terugkeren uit een land of een gebied met een oranje of rood reisadvies, krijgen het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine te gaan. Vanaf de 5de dag kan getest worden op COVID-19. We volgen hierin de RIVM-richtlijnen.

Compensatie eigen bijdrage en ruiltegoed

In de periode dat de kinderopvang gesloten is wordt de eigen bijdrage voor ouders vergoed. De vergoeding tot het maximum uurtarief wordt gecompenseerd door de SVB. Deze vergoeding wordt automatisch uitbetaald, mits u de facturen van de kinderopvang heeft betaald. Het is nog niet bekend wanneer dat wordt gedaan.

In de periode dat de opvang gesloten is, worden alle kinderen automatisch op ‘afwezig’ gezet. De kinderen die naar de noodopvang komen, worden op de locaties handmatig weer aangemeld. Eventueel ruiltegoed wat is opgebouwd in deze periode, wordt verwijderd.

Meer informatie over compensatie.
Meer informatie over compensatie en ruiltegoed.