De voorbereiding van nieuwbouw IKC Triade is in volle gang.

februari 20, 2018

De nieuwbouw van IKC Triade staat in de startblokken. Op 29 januari jl. is de aannemersovereenkomst getekend tussen de aannemer Vink + Veenman, Stichting Jong Leren  en kinderopvang Solidoe voor de nieuwbouw van IKC Triade. IKC Triade zal naar verwachting medio 2019 zijn deuren openen.

Integraal Kind Centrum
Triade Hornmeer (voorheen De Wegwijzer), Triade Zuid (voorheen De Hoeksteen) en Solidoe kinderopvang De Stek zullen intensief gaan samenwerken in het nieuwe Integraal Kind Centrum Triade aan de Dreef in Aalsmeer. IKC Triade biedt onderdak aan opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Met het IKC bieden de samenwerkingspartners Solidoe Kinderopvang en Stichting Jong Leren een uitdagende omgeving waar kinderen zich kunnen ontwikkelen vanuit een gedeelde pedagogische visie. Door samen te leren en te spelen, worden ze uitgedaagd om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen  in één gebouw: IKC Triade.

Kinderopvang en onderwijs in een duurzaam gebouw
IKC Triade wordt een duurzaam en gasloos gebouw. IKC Triade zal deelnemen aan het unieke warmte-koude uitwisselingsproject Hornmeer. Het NLDC datacenter van Aalsmeer koelt warmte weg, terwijl deze restwarmte in de omgeving goed gebruikt kan worden. Daarnaast zullen zonnepanelen en LED verlichting worden toegepast om het energieverbruik tot een minimum te beperken.

Educatieve waarde
“Als school en opvang heb je een voorbeeldfunctie. Het warmte-koude uitwisselingsproject Hornmeer heeft ook een grote educatieve waarde”, aldus Paul Bronstring, bestuurder van Jong Leren. Lees meer over dit duurzame initiatief: https://www.meerbode.nl/uniek-project-warmte-koude-uitwisseling-hornmeer/

Natuurlijk en avontuurlijk
De ontwikkeling van het natuurlijk en avontuurlijk speelterrein zijn in volle gang. Kinderen kunnen daar spelen en ontdekken. Het speelterrein biedt ook ruimte voor educatieve activiteiten. Bij de ontwikkeling van het speelterrein worden de kinderen intensief bij betrokken.

Solidoe maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.