Ouderavond media opvoeding 2-4 jarigen 30 maart

maart 10, 2020

Door het grote succes van de eerdere ouderavonden over dit onderwerp, wordt er op 30 maart een 3e avond georganiseerd. We krijgen ook regelmatig vragen vanuit opa’s en oma’s, daarom nodigen we naast ouders ook zeker grootouders uit om naar deze informatie avond te komen. Was het eerder een informatie avond voor kinderen van 4 tot 13 jaar, deze avond gaat het over media wijsheid voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Kinderen van nu weten al hoe ze kunnen tikken en vegen op een schermpje nog voordat ze kunnen tellen. Filmpjes kijken op YouTube. Wel of geen eigen smartphone? Op je tiende op Instagram en je eigen ‘vlog’?

Veel gezinnen zien het gedrag van kinderen veranderen: ze spelen meer binnen dan buiten. Sommige kinderen kijken regelmatig filmpjes op youtube. Kan het kwaad? Kunnen we alleen maar meebewegen of hebben we ook nog wat te zeggen? Wat vertellen we onze kinderen over die nieuwe media? Hoe kun je kinderen begeleiden als het gaat om internet? En hoe doen andere (groot)ouders dat eigenlijk?

Op deze ouderavond geeft Marije Lagendijk, mediapedagoog bij Bureau Jeugd & Media een rondleiding in de mediawereld van je (klein)kind. Je gaat naar huis met veel handige informatie en praktische tips voor de mediaopvoeding van je (klein)kind.

Datum: 30 maart 2020
Start: 20.00 uur
Inloop: 19.45 uur
Locatie: Centraal kantoor Solidoe
Zwarteweg 103, 1431 VK Aalsmeer

Graag delen we ook ons mediabeleid met jullie, Mediawijs bij Solidoe.

Geef je nu op voor deze boeiende (groot)ouderavond, er is plek voor maximaal 40 deelnemers, zien we jullie dan?