Ouderavond 7 mei in de Brede School Legmeer

april 18, 2019

Bewegen is de basis van alles wat een kind gaat leren. Vanaf zijn prille begin beweegt ieder kind en doet het ervaring op over zichzelf en de wereld om zich heen. Dit ervaren en bewegen noemen we de sensomotorische ontwikkeling.

Het is van groot belang dat een kind de fasen in de motorische ontwikkeling goed doorloopt omdat het de basis legt voor zijn verdere ontwikkeling.

Hoe ziet de motorische ontwikkeling eruit, en waarom is deze zo belangrijk? We gaan met elkaar kijken hoe de fasen van de motorische ontwikkeling eruit zien, hoe de kwaliteit van bewegen gevormd wordt, en welke ondersteuning dit kan zijn voor de algehele ontwikkeling. Welke activiteiten en spelen zijn voor kinderen belangrijk om voorwaarden te scheppen om te ontwikkelen en hen daarin uit te dagen?

Naast bewegen en ontwikkelen hebben kinderen ook veel rust en slaap nodig. In onze tijd, waarin kinderen overspoeld kunnen worden door prikkels is het van groot belang dat kinderen genoeg slapen en tijden van rust krijgen. Rust is een moment waarbij het kind geen extra prikkels krijgt, een pas op de plaats krijgt om te verwerken wat het allemaal heeft gezien, gehoord, bewogen, gevoeld, etc. Dit is belangrijk om alle ervaringen te verwerken in de hersenen en zo hun kennis op te slaan. Zo rijpen de hersenen tijdens slapen en rusten!

Wil je weten op welke manier je jouw kind(eren) kan ondersteunen in hun bewegingsontwikkeling en  hun slaappatroon? Kom dan naar onze ouderavond op 7 mei. Hanneke Poot gaat ons deze avond informeren en inspireren.

 

 

Solidoe maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.