Sam Sam wordt een kinderdagverblijf per 3 februari 2020!

december 5, 2019

Als jaren heeft Solidoe de locatie Sam Sam in de wijk Stommeer in Aalsmeer. Het is een oud schoolgebouw, maar tot een aantal jaar geleden was het voor ons een heerlijke buitenschoolse opvang. Veel ruimte om het gebouw heen en heel veel groen.

Kinderdagverblijf 

Dit laatste willen we graag weer terugbrengen. Vanaf 3 februari opent Sam Sam opnieuw, maar nu als sfeervol kinderdagverblijf met 2 groepen. 1 Babygroep (0-2 jaar) en 1 peutergroep (2-4 jaar). Voor 28 kinderen en 6 pedagogisch medewerkers zal dit een plek worden waar de natuur centraal staat. De kinderen leren er veel door zelf te doen en te ervaren in bijvoorbeeld de moestuin. Maar er komen zelfs eigen dieren op het buitenterrein, hoe mooi is dat!

Het gebouw

Er wordt nu nog hard gewerkt aan zowel de verbouwing binnen, maar ook aan de tuinaanleg en het belooft een hele bijzondere plek te worden. Het gebouw wordt gemoderniseerd waarbij de kenmerkende elementen van de knusheid van het gebouw bewaard zijn gebleven. Er is veel zorg en aandacht besteed aan de indeling en de inrichting waar we de laatste pedagogische inzichten zijn meegenomen. De nadruk in dit pand ligt op buiten en daar sluit de binnenkant op aan. We hebben voor het thema bosdieren gekozen, gecombineerd met levensechte bomen en vogels.

Openingstijden

Kinderdagverblijf Sam Sam is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur. Jullie kind kan nu al opgegeven worden voor de opening vanaf 3 februari, dit kan via het online inschrijfformulier. Let op, er is met name nog plek voor peuters. Vanaf half januari kunnen kinderen en ouders komen wennen op de locatie.

Het team

Er werken 6 pedagogisch medewerkers op Sam Sam. Alle zes al bekend binnen Solidoe, ze werken momenteel namelijk nog op andere Solidoe locaties, genoeg ervaring dus. Ook hebben alle collega’s van het babyteam het diploma babyspecialist gehaald in 2019. Ellen Boon is de vestigingsmanager van Sam Sam. Ook zij is nu ook al werkzaam bij Solidoe en wel als vestigingsmanager bij Kinderdagverblijf de Legmeer in Uithoorn. Dit nieuwe team kijkt er naar uit om straks te gaan starten!