Solidoe en Corona, hoe gaan wij er mee om?

november 5, 2020

Met bijna 3.000 kinderen en 330 collega’s was het niet tegen te houden dat ook Solidoe te maken kreeg met kinderen en collega’s die besmet zijn/waren met Corona. We begrijpen dat ouders (net als al onze collega’s) zich (soms) ongerust zijn. We voelen ons dan ook heel verantwoordelijk om ons aan alle richtlijnen te houden.

Wat wij doen om de kinderen, ouders en ons zelf zo goed mogelijk te beschermen? Graag leggen wij jullie dit uit.

Allereerst houden wij ons natuurlijk aan de algemene maatregelen welke opgelegd worden vanuit de overheid.
– Regelmatig handen wassen
– Iedereen > 13 jaar houdt minimaal 1,5 meter afstand
– Hoesten en niezen in je elleboog
– Alle locaties hebben papieren handdoeken en zakdoekjes
Daarnaast:
– Ouders brengen en halen hun kinderen (indien mogelijk) buiten en komen niet binnen

En er zijn meer maatregelen die we nemen. Zo maken we iedere dag extra schoon. Medewerkers lunchen niet of nauwelijks samen maar gaan bv. naar buiten.
Pedagogisch medewerkers laten zich op tijd testen en denken goed na wanneer het verstandiger is om thuis te blijven. Er is overleg met ouders over wanneer het wel of niet verstandig is om kinderen naar de opvang te laten komen. Ook zijn we ons zeer bewust dat we ons in privé tijd aan dezelfde regels en voorzorgsmaatregelen moeten houden. In ons vak is dat immer extra belangrijk.

Het testen, thuis moeten wachten op de uitslag, of in quarantaine moeten omdat een huisgenoot positief getest is, is van grote invloed op al onze pedagogisch medewerkers. Er is onzekerheid en soms ongerustheid. Collega’s moeten extra werken of willen graag komen werken, maar mogen simpelweg niet. Er wordt veel gevraagd. Onze directrice heeft hierover een mooi stuk geschreven in haar wekelijkse blog aan alle medewerkers welke wij graag delen met jullie:

‘Er wordt veel van iedereen gevraagd op dit moment. En er zijn dus allerlei ingrediënten voor een sombere sfeer. Die er, laten we eerlijk zijn, ook best is soms. Dan moet er even stoom afgeblazen worden. De onrust hoe een dag op het werk zal gaan, is niet fijn. De een kan er beter mee omgaan dan de ander, maar niemand vindt het leuk. De reden waarom ik dat grote respect tijdens het fietsen voelde is de enorme veerkracht die ik zie, hoor en merk. We gáán ervoor, we richten ons op de kinderen, we maken er het beste van. Kinderen kunnen er helemáál niets aan doen, die moeten een leuke dag hebben. Ouders (die van hetzelfde last hebben als wij!!) stellen we gerust, we zorgen dat kinderen een goede dag hebben. Ik was op vestigingen en merkte een goede vibe, een ‘schouders eronder’ houding. Er is aandacht voor de kinderen en ouders, er is een mix van ‘het is niet fijn allemaal ’en ‘wat fijn dat ik gezond ben’, van ‘het is onrustig’ en ‘laten we lekker werken’. Die insteek maakt me blij en maakt een groot respect voor jullie allemaal.’

En zo is het ook, we hebben allemaal dagelijks te maken met alle maatregelen en gevolgen van het Corona virus. Iedereen doet zijn en haar best zo goed mogelijk hier mee om te gaan, laten we dit vooral samen blijven doen en op een krachtige positieve manier!