Thema: ‘boerderij’ bij het Duet

februari 28, 2020

Terugblik ‘gezond eten’

Het vorige thema was ‘de tandarts’. Dit thema leefde enorm bij alle kinderen op de groepen. Er is een tandartsassistente langs geweest om de kinderen te vertellen over een tandartsbezoek en poetsles te geven. Hierbij konden ze een heus poetsdiploma krijgen!


We hebben daarna geoefend met het poetsen op een gelamineerd vel van een meisje en uiteindelijk hebben we zelfs onze eigen tanden gepoetst! De kinderen konden met een tandartskoffertje doen alsof ze bij de tandarts waren en tanden maken van klei. We hebben ook geknutseld zoals kiezen verven en een 3D tandpasta maken. Ook hebben we allerlei poetsliedjes gezongen.

De kinderen zijn nu helemaal voorbereid voor hun eerste tandartsbezoek. Dus neem bij uw volgende tandartsbezoek gerust uw kind mee!

Thema ‘boerderij’

In de maand maart werken wij met het thema boerderij!

Wat gaan wij doen tijdens dit thema:
In dit thema staan 2 boeken centraal: ‘zo voelt het op de boerderij’ en ‘we hebben er een geitje bij’
We gaan het hebben over welke dieren op de boerderij leven en welke jongen dieren daarbij horen. Hierbij oefenen we de begrippen groot en klein. We ontdekken welke geluiden er bij welke dieren horen.

Tijdens de gym gaan we de dieren nadoen om het fantasiespel te stimuleren.

We starten met blok 5 van de Vreedzameschool: ‘we dragen allemaal een steentje bij’. Op de groep gaan we elkaar helpen en geven we hiervoor een compliment door het geven van de opsteker-ketting. We leren kinderen helpen met taakjes en stimuleren de zelfstandigheid hierdoor. Zeker voor de oudste kinderen die al bijna naar school gaan. We werken met begrippen als ‘SAMEN’ ‘OM DE BEURT’

Op bezoek bij de kinderboerderij

Het lijkt ons leuk om het thema af te sluiten met een ouder-kind uitje. We gaan weer naar Kinderboerderij Boerenvreugd op 28 maart. Verdere informatie volgt.

De woordenlijst:
– de geit/ het geitje             
– de koe/ het kalf             
– het paard/ het veulen       
– het varken/ de big              
– de kip/ het kuiken            
– de haan/ het ei                    
– het schaap/ het lammetje
– de hond/ de puppy            
– de boer/ de boerin
– de kinderboerderij
– groot/ klein
– vierkant/cirkel
– kwijt/ zoeken/ vinden
– de boekenkast
– het plaatje
– voorlezen

Boekentips:

Solidoe maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.