Thema Circus bij KDV en PO het Duet

juni 2, 2020

Samen willen wij terugblikken op het thema familie, wat een fijn thema waarbij de kinderen nog meer over thuis kunnen vertellen. Zo hebben wij in groepjes het boekje van Anna en haar lieve familie gelezen, waarbij het ging om de familie die bij Anna thuis op bezoek kwam. In het boekje hebben wij de woorden extra benoemd die in het thema voorkwamen zoals: Anna, mama, opa, oma, broer, zus, baby, oom, tante, neefje en nichtje. Op de groepen was er een ruimte ingericht waar de kinderen bewust met het thema konden spelen, de speelmaterialen werden bij elkaar gezocht en iedereen heeft hier op z’n eigen manier mee gespeeld. Zoals jullie gezien hebben, hebben de meeste kinderen dan ook een kaart gemaakt voor iemand in hun familie, een kaart voor papa, mama, opa of oma het mocht allemaal!

Vanaf 8 Juni starten wij met het thema circus. Gedurende het thema gaan wij de kinderen een kijkje geven in het leven van een circus, hoe ziet een circus er nou eigenlijk uit? en welke dieren zijn daar?
Samen met de kinderen gaan wij een boek introduceren Anna in het circus. Aansluitend hebben wij ontwikkelingsgerichte activiteiten bedacht, zo gaan we balanceren over een bank en hebben we knutsel activiteiten waarbij we de fantasie van de kinderen stimuleren.

We gaan onze groepsruimte dan ook aankleden tot een circus!

De woorden die wij veel gebruiken zijn:|
– Het circus
– De circus directeur
– De tent
– De show
– De clown
– De Jongleurs
– De koorddanser
– Het Paard

De taalontwikkeling van uw kind stimuleren is een erg goede basis denk hierbij aan de volgende boekjes die passen in het thema circus:

Liedjes zingen sluit ook goed aan bij het stimuleren van de taalontwikkeling, hierbij drie liedjes die aansluiten bij het thema:

Clowntje piet                                              

Pipo de clown en mamaloe                                     

In het circus

Solidoe maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.