Thema: ‘Gezond eten’ bij het Duet

januari 10, 2020

Terugblik op de maand december

Wat een gezellige en drukke maand december hebben we achter de rug.

We hebben tijdens de Sinterklaas periode heerlijke pepernoten gebakken en gespeeld met scheerschuim om de baard van Sinterklaas na te maken. Sinterklaas en zijn pieten kwamen op 5 december ook nog langs op de groepen, wat een feest was dat! Met veel snoepgoed en cadeautjes.

Tijdens de Kerstperiode hebben we de groepen en de gang mooi versierd, met veel lichtjes. We hebben placemats geknutseld voor het kerstdiner op 18 december en we hebben geoefend met papiertjes scheuren. Op 19 december zijn we met de kinderen (vanaf 2 jaar) liedjes gaan zingen in de aula voor de gehele school.

Nieuw thema

Op 6 januari starten wij met het nieuwe thema ‘Gezond Eten’.

We gaan o.a. aan de slag met proeven, eten, koken en gaan uitleggen wat er gezond en minder gezond is qua voeding. Hierbij bieden we verschillende smaken en structuren aan in voeding en oefenen we bijvoorbeeld met de kleinsten zelfstandig met een lepel te eten.

Verschillende soorten producten, betekent ook verschillende kleuren en vormen. Dat benoemen we en leren we aan de kinderen.
Daaraan verbinden we activiteiten zoals, knippen, plakken en zingen we liedjes over fruit e.d.

Binnen Solidoe hebben wij een nieuw voedingsbeleid, begin het nieuwe jaar gaat dit in. Er gaan wat dingen aangepast worden in het dagelijkse eetritme op de groepen. Later volgt daar meer info over.

Het nieuwe blok van de Vreedzame school loopt ook gewoon door, dat heet ‘We hebben hart voor elkaar’.

Woordenlijst

Eten Gezond Ongezond
Blij Minder blij Fruit
Groente Suiker Appel
Banaan Ei Paprika
Thee Kaas Brood
Komkommer Water Proeven
Kleur Lekker Vies
Inschenken Tomaat Salade
Bord Bestek Honger
Melk Bah

Boeken tips

 

 

 

Liedjes

Smakelijk eten

De grote banaan uit Afrika

Kijk eens naar je appel, kijk eens naar je peer

Wat eten we vandaag

Solidoe maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.