Thema ‘Reuzen en Kabouters’ bij het Duet

oktober 2, 2020

Het thema ridders en kastelen wordt afgesloten. Wat hebben we veel gedaan. De kinderen hebben kastelen mogen bouwen van blokken en dozen. We hadden een echt ridderschild en ridderhelm om mee te spelen. Ook zijn er kastelen geschilderd en zwaarden geprikt.

Heeft jouw zoon of dochter het liedje over Ridder Jan thuis ook gezongen? Want dat hebben we meerdere malen geoefend.

Vanaf 12 oktober houden we ons bezig met het thema “Reuzen en kabouters”. We staan stil bij de begrippen groot en klein, zullen dit vergelijken en kijken of wij de reuzenlaarzen ook passen.

We lezen een verhaal over kabouter Bim, die heeft de bal hoog in de boom gegooid, maar kan er niet bij. De grote reus kan hier wel bij!

De kinderen zullen gaan ervaren waar zij groot genoeg voor zijn, waar kunnen zij wel bij. En waar zijn zij nog een beetje te klein voor, waar kunnen zij niet bij?
We zingen liedjes over de blaadjes van de bomen, de paddenstoel en kabouters.

Woordenlijst

de balde boom
de handde paddenstoel
de stippende reus
de kabouterpakken
optillengroot
kleinhoog
laagachter
voornaast
onderregen
paraplunat
droogstampen
laarzende bladeren
de windwaaien
voeten

We zingen de volgende liedjes

Herfst herfst wat heb je te koop

Op een grote paddenstoel

Hompeltje en pompeltje

Thuis kun je ook leuke dingen doen in dit thema. Vergelijk grote en kleine dingen met elkaar, of maak een wandeling door het bos. Heeft je kind leuke herfstdingen uit de natuur verzameld? Die gebruiken we graag op onze herfsttafel en in onze vitrines.

Op een regenachtige herfstdag kun je ook een leuk herfstboekje lezen, zoals:

Solidoe maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.