Themabrief het Duet

maart 29, 2021

Beste ouders,

Afgelopen thema hebben we ons bezig gehouden met jonge dieren, elke week hebben we een ander dier op de voorgrond gehad zoals: de kat, het konijn, de kikker en de hond.

Elke week hebben we een ander boekje over deze dieren voorgelezen. Ook hebben we laten zien hoe een poes met een bolletje wol speelt, hoe gooit de poes een bol wol in de lucht en hoe vangt hij het bolletje wol op. Kunnen de kinderen dit ook? We hebben de kinderen dit ook laten doen, kunnen de kinderen al een bol wol gooien en vangen en voelt de bol wol hard of zacht? Is de bol wol groot of klein?

Wat doet een hond en hoe heet de baby van de hond?
Wat voor geluid maakt een kikker en hoe ziet de baby van een kikker eruit? Ook hebben we een filmpje bekeken over kikkerdril en hebben we een knutsel gemaakt waarbij we op papier kikkerdril hebben gestempeld en we hebben geluisterd naar “lief klein konijntje heeft een vliegje op zijn neus”.

Thema: Lang leve de Koning!

We zullen ons in deze periode bezighouden met het naspelen van Koningsdag. Omdat het dit jaar heel anders zal zijn dan de vorige jaren, willen we de kinderen uitleggen hoe normaal gesproken Koningsdag eruitziet.

Dit met een praatplaat over Koningsdag en het spelen van Konings-spelletjes zoals: koekhappen, zaklopen, spijkerpoepen etc. Ook zullen we een kroon gaan knutselen en zelf tompouces maken.

Woordenlijst

de koninghet feestrood
de koninginoranjewit
de verjaardagde vlagblauw
de kroonzwaaientompouce

Thuis kunt u bijvoorbeeld het boekje van Dick Bruna ‘De Koning’ voorlezen. Van het boekje is ook een liedje te beluisteren op YouTube.

Het thema van de Koningsspelen dit jaar is: IK + JIJ = WIJ
Op 26 maart is de release van het Koningsspelen lied online te volgen. Op 23 april zullen landelijk de Koningsspelen in aangepaste versie gevierd worden.