Vrije dagen op de BSO

februari 19, 2020

Het is weer voorjaarsvakantie. Was dit voorheen altijd 1 week even bijtanken voor de schoolgaande kinderen, de afgelopen jaren is dit langzaam steeds langer geworden door de extra studie dagen die veel scholen voor en achter de vakantie plannen.
Er zijn meerdere scholen die 2 weken vrij hebben en niet alleen in de voorjaarsvakantie, maar ook bijvoorbeeld de mei vakantie.

Voor de kinderen natuurlijk heerlijk, voor veel ouders weer een hoop geregel, want, waar haal je al die vrije dagen vandaan?
Als Kinderopvang organisatie proberen wij ouders ook hierin zoveel mogelijk te ontzorgen en tot nu toe lukt dat nog steeds prima. Maar weten jullie dat in de kinderopvang het personeelstekort nog groter is dan in het onderwijs?
We doen daarom een beroep op onze pedagogisch medewerkers om extra te komen werken tijdens het groeiend aantal studiedagen van de scholen. Daarbij opgeteld dat er ook aardig wat stakingsdagen geweest zijn, kijken we elke keer kritisch hoe we dit het beste kunnen doen.

Allereerst willen we natuurlijk dat de kinderen een goede, fijne dag bij ons hebben. De activiteiten op een vrije dag kunnen anders zijn dan wanneer we ‘maar’ een paar uur de tijd hebben na school en dat is fijn. Maar dit moet ook zo blijven voor onze collega’s. Door de inzet en team spirit van onze diverse locaties, lukt dit tot nu toe nog steeds om alle dagen een gevarieerd programma neer te zetten en dat is echt super goed!

Daarom geven we op deze manier een extra groot Dank je wel! naar alle Solidoe collega’s die elke BSO dag, vakantie dag, studiedag en stakingsdag er weer alles aan doen om een zo een heerlijk mogelijke dag voor en met alle kinderen te hebben! We zijn er trots op dat het ze steeds weer lukt om met hun team de personele planning rond te krijgen en ook nog diverse te gekke activiteiten verzinnen en uitwerken!

Enne…. Mocht je nou zelf interesse hebben om bij Solidoe te komen werken? Kom gewoon eens langs om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn! Ook als je geen opleiding voor de kinderopvang hebt, er zijn meerdere mogelijkheden, we maken graag kennis met je.