Week van de media wijsheid

november 20, 2018

Mediawijsheid is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. De kinderen weten niet beter dan dat er smartphones zijn, ontelbaar veel apps en andere mogelijkheden op (social) media gebied. Binnen Solidoe is het daarom logisch dat wij op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen en beleid vormen om zo de aan ons toevertrouwde kinderen te kunnen blijven ondersteunen.

Daarom hebben onze BSO pedagogisch medewerkers scholing gevolgd over Kind en Media. Er is een werkgroep om de ontwikkelingen van dit onderwerp bij te houden en uit te werken voor de organisatie. Zo heeft de werkgroep heeft een media beleid uitgewerkt welke wij nu gaan toetsen binnen Solidoe. Begin 2019 zal het beleid definitief gemaakt gaan worden.

In 2019 gaan de pedagogisch medewerkers die met peuters werken een training volgen om ook deze leeftijd goed te kunnen ondersteunen.

Op deze manier zijn we binnen Solidoe actief om zelf up to date te blijven en samen met de kinderen mediawijsheid te worden en te blijven. .

Deze week is er extra aandacht voor mediawijsheid. Kijk eens op de site van mediawijsheid voor leuke tips en Quizzen.

 

Solidoe maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.