De locatie

Kinderdagverblijf – Uithoorn – kleinschalig – groene buitenruimte

Esther Knetsch; vestigingsmanager:

Gelegen in een groene omgeving midden in een woonwijk, ligt ons kleine kinderdagverblijf Baloe. Bij Baloe hebben we 3 horizontale groepen; 2 babygroepen met kinderen in de leeftijd van 0-2 jaar en een peutergroep met kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar. De 2 babygroepen liggen naast elkaar en werken veel samen.

Groene buitenruimte

Bij Baloe valt gelijk de groene buitenruimte op, onze grote trots. Kinderen kunnen daar heerlijk spelen en van alles ontdekken. Voor de baby’s is er een aparte buitenruimte omheind met een hek waar zij veilig kunnen liggen en spelen. Om hen heen is er van alles te zien; de bomen, wolken en vogels.

Binnen zijn de ruimtes van de babygroepen ingericht met rustige, zachte kleuren. Er liggen kleden waar de baby’s zich goed op kunnen bewegen en voor de allerkleinsten is er een box aanwezig. Er is een variatie van speelgoed; kleine hoeveelheden en vooral veel verschillende materialen zodat kinderen worden uitgedaagd en kunnen ontdekken. Op een van de babygroepen staat een waterbed waar de allerkleinsten kunnen snoezelen.

De peutergroep is afgestemd op de behoeften van peuters. Er is een speel-huisje, een mooie houten keuken en er zijn allerlei verschillende hoeken waarin de kinderen kunnen spelen. De meubels kunnen snel aan de kant worden geschoven voor een uurtje peutergym of lekker even te dansen.

De wijk in met de kinderen

Omdat Baloe in Uithoorn zo centraal ligt, zijn er tal van mogelijkheden om de wijk in te trekken. Zo brengen we bijvoorbeeld wel eens een bezoek aan verzorgingshuis Het Hoge Heem, en gaan we zeer regelmatig zelf brood halen bij de bakker. Ook sluiten we vaak aan bij activiteiten op basisschool ’t Startnest, waar we een goede band mee hebben. Dat helpt de driejarigen ook bij hun overstap naar school.

Welkom!

Interesse gekregen in ons kinderdagverblijf? Kom eens een keer langs om de sfeer te proeven. We maken graag een afspraak!

 

Impressie

Team

Esther Knetsch

Vestigingsmanager

Partners

Diensten

Kinderdagverblijf

We geven de allerkleinsten een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te ontdekken.