Sluiten

De Dolfijn, Aalsmeer

  • Baccarastraat 3
  • 1431 RN Aalsmeer
  • Tel: 0297-343182

De locatie

BSO – kinderdagverblijf – Aalsmeer – samenwerking met Jozefschool – bezoek bij ’t Kloosterhof – zeilen – sporten – buitenspeeldag – atelier – podium

Tegenover de Jozefschool

De Dolfijn ligt tegenover de Jozefschool in Aalsmeer. Dat is handig, want zo kunnen we gemakkelijk contact onderhouden met de leerkrachten van de school. De kinderen van het kinderdagverblijf nemen af en toe al eens een kijkje in de school. Zo wordt de overstap naar de basisschool nog makkelijker!

Kinderdagverblijf

Bij het kinderdagverblijf staat saamhorigheid in de groep voorop. De jongste kinderen worden geholpen en ondersteund door de oudste kinderen in de groep.
De kinderen van de buitenschoolse opvang komen regelmatig op ‘visite’ bij hun jongere broer of zus, dat is niet alleen heel leuk, het biedt de jongste kinderen ook veiligheid en vertrouwen.

De oudste peuters (3+) gaan samen met een pedagogisch medewerker regelmatig op bezoek bij de Jozefschool. Op deze manier worden ze voorbereid op de overgang naar school. Ze leren de leerkrachten kennen, zo raakt de school al helemaal vertrouwd.

Heeft u interesse in een plaats op het kinderdagverblijf, neem dan contact op met de afdeling Planning en Plaatsing of kom een keer langs op de locatie om de sfeer te proeven!

Van alles te doen

BSO de Dolfijn heeft een groot atelier waar de kinderen creatief aan de slag kunnen. In de hal is een open podium waar ze theater, drama en dans kunnen uitvoeren. Dat is altijd een succes. Op dinsdag worden er sport- en spelactiviteiten georganiseerd in de gymzaal naast de Dolfijn. We laten de kinderen ervaren hoe leuk samen sporten en bewegen is!

Regelmatig gaan de kinderen op bezoek bij de oudere mensen van ’t Kloosterhof. Samen doen we een spelletje, of we gaan gewoon lekker kletsen met de mensen. Als het mooi weer is, kunnen de kinderen zeilles krijgen van de Zeilschool Aalsmeer, waar we mee samenwerken.

Leuk in de vakantie

Jaarlijks organiseren we een buitenspeeldag, waarbij kinderen van De Dolfijn hun vriendjes en buurtgenoten ontmoeten. Een hoogtepunt! In de vakanties kiezen we altijd een thema. Aan de hand van dit thema maken we een uitdagend en educatief, maar vooral stoer vakantieprogramma. We zorgen dat het altijd leuk is om naar De Dolfijn te komen.

Welkom!

Bent u benieuwd naar de Dolfijn? Bel gerust om meer informatie, maar het is nog beter om langs te komen, dan kunt u zelf de sfeer proeven. U bent hartelijk welkom!

Impressie

  • Dolfijn KDV kinderen
  • Dolfijn kinderen in bolderkar
  • Dolfijn kinderen tekenen
  • Dolfijn kinderen in bolderkar
  • Dolfijn KDV spelende kinderen

Team

Maaike de Jong

Vestigingsmanager

Jennifer

Kinderdagverblijf

Sudha

Kinderdagverblijf

Christina

BSO

Mariska

BSO

Nathalie

BSO

Sophie

BSO

Stephanie

BSO

Thomas

BSO

Wilma

vaste invalkracht

Iida

BSO

Partners

Diensten

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang regelt de opvang van kinderen voordat ze naar school gaan. De kinderen kunnen ontbijten en spelen voordat ze door de pedagogisch medewerker naar school worden gebracht.

Buitenschoolse opvang

Schooltijden en werktijden sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Na schooltijd worden op de BSO actieve, creatieve en sportieve activiteiten aangeboden.

Vakantieopvang

Tijdens de vakantie zijn de BSO locaties de hele dag open voor vakantieopvang. Het uitdagende vakantieprogramma bevat activiteiten, creativiteit en sport.

Opvang voor peuters

Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom bij de peuteropvang of peuterspeelzaal van Solidoe. Hier gaat spelen en leren hand in hand.

Opvang voor baby’s

We geven de allerkleinsten een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te ontdekken.

Actueel

February 13, 2018

Voorjaarsvakantie de Dolfijn

Het thema van de vakantie op alle groepen van BSO de Dolfijn is 'Sport en Spel'. Wij zijn in de vakantie geopend van (7.30 voorschoolse opvang) [...]

November 22, 2017

Sinterklaas

Voor de meeste kinderen is Sinterklaas ontzettend leuk, maar ook mega spannend. Voor sommige kinderen kan het heel veel spanning met zich mee. In [...]

September 11, 2017

Kinderdagverblijf per 1-11 ook op woensdag open!

Vanaf 1 november 2017 gaat het kinderdagverblijf van Solidoe de Dolfijn ook op woensdag open. Een geborgen plek waar kinderen zich thuis [...]

July 5, 2017

Modderdag 2017 bij Solidoe

Donderdag 29 juni was het Nationale Modderdag. Buiten spelen is zo goed voor kinderen en dit heeft meerdere redenen. Natuurlijk de frisse lucht, [...]