De Dolfijn, Aalsmeer

  • Baccarastraat 3
  • 1431 RN Aalsmeer
  • Tel: 0297-343182

De locatie

BSO – kinderdagverblijf – Aalsmeer – samenwerking met Jozefschool – bezoek bij ’t Kloosterhof – zeilen – sporten – buitenspeeldag – atelier – podium

Tegenover de Jozefschool

De Dolfijn ligt tegenover de Jozefschool in Aalsmeer. Dat is handig, want zo kunnen we gemakkelijk contact onderhouden met de leerkrachten van de school. De kinderen van het kinderdagverblijf nemen af en toe al eens een kijkje in de school. Zo wordt de overstap naar de basisschool nog makkelijker!

Kinderdagverblijf

Bij het kinderdagverblijf staat saamhorigheid in de groep voorop. De jongste kinderen worden geholpen en ondersteund door de oudste kinderen in de groep.
De kinderen van de buitenschoolse opvang komen regelmatig op ‘visite’ bij hun jongere broer of zus, dat is niet alleen heel leuk, het biedt de jongste kinderen ook veiligheid en vertrouwen.

De oudste peuters (3+) gaan samen met een pedagogisch medewerker regelmatig op bezoek bij de Jozefschool. Op deze manier worden ze voorbereid op de overgang naar school. Ze leren de leerkrachten kennen, zo raakt de school al helemaal vertrouwd.

Heeft u interesse in een plaats op het kinderdagverblijf, neem dan contact op met de afdeling Planning en Plaatsing of kom een keer langs op de locatie om de sfeer te proeven!

Van alles te doen

BSO de Dolfijn heeft een groot atelier waar de kinderen creatief aan de slag kunnen. In de hal is een open podium waar ze theater, drama en dans kunnen uitvoeren. Dat is altijd een succes. Op dinsdag worden er sport- en spelactiviteiten georganiseerd in de gymzaal naast de Dolfijn. We laten de kinderen ervaren hoe leuk samen sporten en bewegen is!

Regelmatig gaan de kinderen op bezoek bij de oudere mensen van ’t Kloosterhof. Samen doen we een spelletje, of we gaan gewoon lekker kletsen met de mensen. Als het mooi weer is, kunnen de kinderen zeilles krijgen van de Zeilschool Aalsmeer, waar we mee samenwerken.

Leuk in de vakantie

Jaarlijks organiseren we een buitenspeeldag, waarbij kinderen van De Dolfijn hun vriendjes en buurtgenoten ontmoeten. Een hoogtepunt! In de vakanties kiezen we altijd een thema. Aan de hand van dit thema maken we een uitdagend en educatief, maar vooral stoer vakantieprogramma. We zorgen dat het altijd leuk is om naar De Dolfijn te komen.

Welkom!

Bent u benieuwd naar de Dolfijn? Bel gerust om meer informatie, maar het is nog beter om langs te komen, dan kunt u zelf de sfeer proeven. U bent hartelijk welkom!

Impressie

  • Dolfijn KDV spelende kinderen
  • Dolfijn KDV kinderen
  • Dolfijn kinderen tekenen
  • Dolfijn kinderen in bolderkar

Team

Maaike de Jong

Vestigingsmanager

Jennifer

Kinderdagverblijf

Sudha

Kinderdagverblijf

Mariska

BSO

Nathalie

BSO

Sophie

BSO

Stephanie

BSO

Thomas

BSO

Wilma

vaste invalkracht

Partners

Diensten

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang regelt de opvang van kinderen voordat ze naar school gaan. De kinderen kunnen ontbijten en spelen voordat ze door de pedagogisch medewerker naar school worden gebracht.

Buitenschoolse opvang

Schooltijden en werktijden sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Na schooltijd worden op de BSO actieve, creatieve en sportieve activiteiten aangeboden.

Vakantieopvang

Tijdens de vakantie zijn de BSO locaties de hele dag open voor vakantieopvang. Het uitdagende vakantieprogramma bevat activiteiten, creativiteit en sport.

Kinderdagverblijf

We geven de allerkleinsten een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te ontdekken.

Actueel

oktober 11, 2018

Herfstvakantie BSO de Dolfijn

Halloween en herfst dat is het thema deze vakantie en dat wordt samen natuurlijk Hallow-Herfst! Met een echte Halloween lunch, we gaan weer bingo [...]

juli 6, 2018

Vakantie programma BSO De Dolfijn

Deze zomer hebben we als thema ´Welkom in de Feesttent´ en we gaan er ook echt een groot feest van maken! Dit jaar heeft Solidoe in de 2e tot en [...]

juni 6, 2018

  Elke ochtend worden de kinderen gebracht, misschien nog een boekje lezen dan een dikke knuffel en de dag kan beginnen. Maar wat gebeurt er [...]

april 20, 2018

Meivakantie de Dolfijn

Op de Dolfijn is het vakantie thema deze keer 'Tussen Kunst en Kitchen'. Zowel kunstige activiteiten, als lekkere activiteiten. Daarnaast staan er [...]

Solidoe maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.