De locatie

BSO – kinderdagverblijf – Aalsmeer – samenwerking met Jozefschool – bezoek bij ’t Kloosterhof – zeilen – sporten – buitenspeeldag – atelier – podium

Tegenover de Jozefschool

De Dolfijn ligt tegenover de Jozefschool in Aalsmeer. Dat is handig, want zo kunnen we gemakkelijk contact onderhouden met de leerkrachten van de school. De kinderen van het kinderdagverblijf nemen af en toe al eens een kijkje in de school. Zo wordt de overstap naar de basisschool nog makkelijker!

Kinderdagverblijf

Bij het kinderdagverblijf staat saamhorigheid in de groep voorop. De jongste kinderen worden geholpen en ondersteund door de oudste kinderen in de groep.
De kinderen van de buitenschoolse opvang komen regelmatig op ‘visite’ bij hun jongere broer of zus, dat is niet alleen heel leuk, het biedt de jongste kinderen ook veiligheid en vertrouwen.

De oudste peuters (3+) gaan samen met een pedagogisch medewerker regelmatig op bezoek bij de Jozefschool. Op deze manier worden ze voorbereid op de overgang naar school. Ze leren de leerkrachten kennen, zo raakt de school al helemaal vertrouwd.

Heeft u interesse in een plaats op het kinderdagverblijf, neem dan contact op met de afdeling Planning en Plaatsing of kom een keer langs op de locatie om de sfeer te proeven!

Van alles te doen

BSO de Dolfijn heeft een groot atelier waar de kinderen creatief aan de slag kunnen. In de hal is een open podium waar ze theater, drama en dans kunnen uitvoeren. Dat is altijd een succes. Op dinsdag worden er sport- en spelactiviteiten georganiseerd in de gymzaal naast de Dolfijn. We laten de kinderen ervaren hoe leuk samen sporten en bewegen is!

Regelmatig gaan de kinderen op bezoek bij de oudere mensen van ’t Kloosterhof. Samen doen we een spelletje, of we gaan gewoon lekker kletsen met de mensen. Als het mooi weer is, kunnen de kinderen zeilles krijgen van de Zeilschool Aalsmeer, waar we mee samenwerken.

Leuk in de vakantie

Jaarlijks organiseren we een buitenspeeldag, waarbij kinderen van De Dolfijn hun vriendjes en buurtgenoten ontmoeten. Een hoogtepunt! In de vakanties kiezen we altijd een thema. Aan de hand van dit thema maken we een uitdagend en educatief, maar vooral stoer vakantieprogramma. We zorgen dat het altijd leuk is om naar De Dolfijn te komen.

Welkom!

Bent u benieuwd naar de Dolfijn? Bel gerust om meer informatie, maar het is nog beter om langs te komen, dan kunt u zelf de sfeer proeven. U bent hartelijk welkom!

Impressie

Team

Maaike de Jong

Vestigingsmanager

Partners

Diensten

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang regelt de opvang van kinderen voordat ze naar school gaan. De kinderen kunnen ontbijten en spelen voordat ze door de pedagogisch medewerker naar school worden gebracht.

Buitenschoolse opvang

Schooltijden en werktijden sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Na schooltijd worden op de BSO actieve, creatieve en sportieve activiteiten aangeboden.

Vakantieopvang

Tijdens de vakantie zijn de BSO locaties de hele dag open voor vakantieopvang. Het uitdagende vakantieprogramma bevat activiteiten, creativiteit en sport.

Kinderdagverblijf

We geven de allerkleinsten een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te ontdekken.

Actueel

juli 9, 2019

Zomervakantie De Dolfijn

De zomervakantie staat voor de deur! Natuurlijk hebben we weer goed nagedacht over een programma met leuke dingen voor elke leeftijd. Dit jaar hebben [...]

Solidoe maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.