De locatie

Peuteropvang – basisschool De Zon – maandag, dinsdag, woensdag en donderdag – openingstijden aangepast aan schooltijden – samen met kleuters – schoolvoorbereidend – buitenspelen – gymzaal

Marit de Vries, Vestigingsmanager:

Marit de Vries : “ Als ik luister naar mijn collega’s om mij heen dan vinden zij mij een betrokken persoon met veel energie. Ik hou enorm van mijn vak, geen dag is hetzelfde en dat maakt het werken binnen kinderopvang Solidoe in de functie van vestigingsmanager zo leuk!

Peuteropvang de Quakel is eigenlijk uniek. Wij zijn gehuisvest samen met de basisschool “De Zon”. De drempel tussen de Peuterspeelzaal en de Basisschool is hierdoor veel lager geworden. Er is nu ook een vergevorderde samenwerking tussen ‘ons’ ontstaan. Wij delen het schoolplein met de kleuters. Het is ook heel bijzonder om de interacties tussen de kleuters en peuters te zien. De veiligheid van de kleintjes is beter gewaarborgd. In bijzondere gevallen kunnen wij ook een beroep doen op de collega’s van de basisschool. Er hangt een heel gezellige en gemoedelijke dorpssfeer. Waar je voor elkaar klaar staat.

Wij kijken naar groepsactiviteiten, individuele ontwikkelingen van elk kind en waar zij in het totaalproces staan. Daarnaast stimuleren wij de taal-  en rekenontwikkeling.

Als collega’s ervaren wij een heel plezierige samenwerking en staan samen sterk voor de ‘kleintjes’.

We staan open, nemen onze verantwoordelijkheid, zijn transparant naar elkaar, bieden veiligheid en alle randvoorwaarden aan voor al ‘onze’ kinderen. Dat maakt dit werken tot een feest!

We zijn heel erg blij en dankbaar aan ouders betrokkenheid, want uiteindelijk doen we het samen met ouders voor de kinderen. Wij organiseren twee uitjes  en een speelgoedbeurs per jaar die we te danken hebben aan onze oudercommissie die dat voor ons mogelijk maakt.

Spelend leren

Bij De Quakel bieden we de kinderen een vast ritme en een programma waarin samen spelen en leren centraal staan. Wij doen groepsactiviteiten, maar letten op de individuele ontwikkeling van elk kind. Ook stimuleren we de beginselen van het leren van taal en rekenen. En omdat we bewegen leuk én gezond vinden, gaan we regelmatig naar de gymzaal die ook in het schoolgebouw zit.

Samen met de ouders

De ouders van onze kinderen zijn erg betrokken, dat waarderen we enorm. Samen met de oudercommissie organiseren we uitjes en een jaarlijkse speelgoedbeurs. Een groot succes!

Welkom!

Bel gerust voor meer informatie over De Quakel, of liever, kom even langs om de sfeer bij ons te proeven. U bent van harte welkom!

Impressie

Team

Marit Dekker

Vestigingsmanager

Partners

Diensten

Peuteropvang

Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom bij de peuteropvang of peuterspeelzaal van Solidoe. Hier gaat spelen en leren hand in hand.

Privé: Peutersport

Bewegen is goed voor kinderen, maar ze hebben er ook heel veel plezier in. Op verschillende locaties bieden wij sinds kort peutersport aan.