De locatie

Zijdelwaard – buitenschoolse opvang – tussenschoolse opvang – multicultureel – sporthal – sport- en spelmiddag – atelier – creatief – buiten spelen

BSO in Uithoorn

BSO de Scheg ligt midden in de wijk Zijdelwaard, een multiculturele wijk in Uithoorn.

De BSO is sinds kort verhuisd naar een gebouw achter basisschool de Vuurvogel. Dit is een tijdelijk onderkomen, er komt nieuwbouw op de plek van sporthal de Scheg. In het nieuwe gebouw zal ook de BSO zijn intrek nemen. De verwachting is dat dat medio april 2022 zal zijn.

Bij de BSO De Scheg worden kinderen van de naastgelegen basisscholen De Vuurvogel en ’t Startnest opgevangen.

Team

We hebben een team van 5 vaste pedagogische medewerkers. Iedere medewerker heeft zijn eigen kwaliteiten. Zo hebben we een afwisselend creatief aanbod en zijn er veel sportmaterialen waarmee de kinderen zich kunnen uitleven.

Tijdelijke onderkomen

Het tijdelijke onderkomen bestaat uit fijne, ruime groepsruimtes, een omheinde buitenruimte voor de jongste BSO groep en veel licht. Er is een écht atelier waar geknutseld kan worden of lekker kan worden gespeeld in de verschillende hoeken.

Nieuwbouw

OP dit moment is gestart met de sloopwerkzaamheden en bent u nieuwsgierig geworden naar het nieuwe gebouw, neem vooral een kijkje op : uithoorndenktmee.nl

Het gaat om het project De Scheg: MFA Zijdelwaard.

Tussenschoolse opvang

Tussen de middag kunnen de kinderen lunchen bij de tussenschoolse (TSO) opvang van de Scheg. Solidoe zorgt voor de boterhammen en een gezellige lunch zodat de kinderen weer vol energie naar school kunnen.

Vakantie

In de vakanties is de Scheg elke werkdag open. We maken dan een leuk programma mét en voor de kinderen. Dat doen we aan de hand van een thema. Zo zorgen we dat vakantie écht een vakantie is!

Welkom!

U bent vast benieuwd naar De Scheg. Dan wilt u natuurlijk meer weten. Bel gerust, maar langskomen is nog beter. Dan proeft u echt de sfeer. Tot ziens!

Impressie

Team

Esther Knetsch

Vestigingsmanager

Partners

Diensten

Buitenschoolse opvang

Schooltijden en werktijden sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Na schooltijd worden op de BSO actieve, creatieve en sportieve activiteiten aangeboden.

Sport BSO

Bij alle BSO vestigingen van Solidoe wordt gesport. Een aantal vestigingen heeft een specifieke sport BSO, ook kunnen de kinderen vanuit de BSO naar hun eigen sporttraining gebracht worden.

Tussenschoolse opvang

Solidoe biedt zowel tussenschoolse opvang op school als op locatie. De kinderen eten samen hun lunch voordat ze weer teruggaan naar school.

Vakantieopvang

Tijdens de vakantie zijn de BSO locaties de hele dag open voor vakantieopvang. Het uitdagende vakantieprogramma bevat activiteiten, creativiteit en sport.

Kinderdagverblijf

We geven de allerkleinsten een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te ontdekken.