De locatie

Zijdelwaard – buitenschoolse opvang – tussenschoolse opvang – multicultureel – sporthal – sport- en spelmiddag – atelier – creatief – buiten spelen

BSO in Uithoorn

BSO De Scheg ligt in de wijk Zijdelwaard, een multiculturele wijk in Uithoorn. De ingang van De Scheg grenst aan het schoolplein van basisschool ’t Startnest. De BSO is gekoppeld aan sporthal De Scheg.

Lekker sporten in de sporthal

Bij De Scheg komen kinderen van de basisscholen de Vuurvogel en ’t Startnest. We werken met een vast team van 5 collega’s. Iedere medewerker heeft zijn eigen kwaliteiten. Zo hebben we een afwisselend creatief aanbod, we hebben bijvoorbeeld gediplomeerde sportcollega’s bij De Scheg. Zij verzorgen voor de kinderen een sportprogramma in de aangrenzende gymzaal of buiten.

De kinderen kiezen zelf wat ze gaan doen, alles mag, niks moet. Natuurlijk bieden we spellen en activiteiten aan, maar we luisteren ook goed naar wat de kinderen zelf willen. Zo leren ze hun eigen weg te gaan.

Fijne groepsruimtes

Onze ruimtes zijn speels en praktisch ingedeeld zodat we de kinderen kunnen prikkelen en stimuleren. Behalve in de grote groepsruimtes kunnen de kinderen in de gymzaal spelen, knutselen in een écht atelier, spelen op het grote buitenspeelplein of spelen in verschillende hoeken, zoals de poppenhoek of de bouwhoek.

Sport- en spelmiddag

Iedere woensdagmiddag organiseert De Scheg een sport- en spelmiddag in de sporthal. Dat doen we in samenwerking met de combinatiefunctionarissen sport van de gemeente Uithoorn. Een groot succes!

Tussenschoolse opvang

Tussen de middag kunnen de kinderen lunchen bij de tussenschoolse opvang (TSO) van De Scheg. Solidoe zorgt voor de boterhammen en een gezellige lunch, zodat de kinderen vol energie weer terug naar school kunnen.

Vakantie

In de vakanties is De Scheg elke werkdag open. We maken dan een leuk programma met allerlei activiteiten binnen en buiten het gebouw. Dat doen we aan de hand van een thema. Zo zorgen we dat de vakantie voor onze bezoekers ook écht vakantie is!

Welkom!

U bent vast benieuwd naar De Scheg. Dan wilt u natuurlijk meer weten. Bel gerust, maar langskomen is nog beter. Dan proeft u de sfeer en laten we u ook de sporthal zien. Tot ziens!

Impressie

Team

Esther Knetsch

Vestigingsmanager

Partners

Diensten

Buitenschoolse opvang

Schooltijden en werktijden sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Na schooltijd worden op de BSO actieve, creatieve en sportieve activiteiten aangeboden.

Sport

Bij alle BSO vestigingen van Solidoe wordt gesport. Een aantal vestigingen heeft een specifieke sport BSO, ook kunnen de kinderen vanuit de BSO naar hun eigen sporttraining gebracht worden.

Tussenschoolse opvang

Solidoe biedt zowel tussenschoolse opvang op school als op locatie. De kinderen eten samen hun lunch voordat ze weer teruggaan naar school.

Vakantieopvang

Tijdens de vakantie zijn de BSO locaties de hele dag open voor vakantieopvang. Het uitdagende vakantieprogramma bevat activiteiten, creativiteit en sport.

Actueel

februari 6, 2020

Voorjaarsvakantie BSO de Scheg

Bij BSO de Scheg gaan we bewegen met ballonnen, we doen yoga, gaan op pad en maken iets moois met bloemen. Bekijk het volledige programma [...]

december 12, 2019

Kerstvakantie de Scheg

Kerstvakantie!!! Heerlijk weer veel tijd op de BSO voor tijdmachines, koken, knutselen en zoveel meer, we kijken er naar uit, jullie ook? Vergeten [...]

oktober 10, 2019

Herfstvakantie de Scheg

Deze herfstvakantie heeft als thema; Tijdmachine! Het vakantieprogramma wordt van tevoren bedacht maar het is wel goed te weten dat dit onder [...]

juli 9, 2019

Zomervakantie BSO de Scheg

Vakantie tijd! heerlijk 6 weken lang vrij zijn en natuurlijk geldt dat ook bij de BSO! We hebben een top programma voor alle leeftijden zijn er [...]

Solidoe maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.