Sluiten

De Stek, Aalsmeer

  • Meervalstraat 23
  • 1431 WE Aalsmeer
  • Tel: 0297-729760

De locatie

Kindcentrum – Hornmeer – 0 tot 12 jaar – kinderdagverblijf – peuteropvang – buitenschoolse opvang – samenwerking met basisschool – warme lunch – VVE – taalontwikkeling – samen spelen – samen plezier maken

Voor klein en groter

De Stek is een kindcentrum. Dat betekent dat Solidoe er alle vormen van opvang aanbiedt: kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang (BSO). Het pand is een voormalig schoolgebouw in de wijk Hornmeer, dat mooi gerenoveerd is. De vroegere klaslokalen zijn nu ruime groepsruimtes, en ook buiten is lekker veel plaats om te spelen. Elke groep heeft een eigen buitenspeelplaats. Maar de grootste trekpleister is de grote speelhal! Zeker als het minder mooi weer is, is het daar heerlijk ravotten.

Kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf werken we met een programma aan de hand van thema’s, bijvoorbeeld het verkeer of de seizoenen. Onze activiteiten staan steeds in het teken van dat thema. We richten de groepsruimtes ernaar in en onze activiteiten zijn erop afgestemd. Op school loopt deze leerlijn door, zodat de aansluiting naar de basisschool gemakkelijker verloopt.

Bij de lunch kunt u kiezen voor een broodmaaltijd of een warme lunch. De warme maaltijden kosten €2 per dag en worden verzorgd door Apetito. Een broodmaaltijd kost niets extra.

Peuteropvang

De kinderen van de peuteropvang kunnen twee dagdelen per week op maandag, dinsdag en/of donderdag naar De Stek komen. Kinderen met een VVE-indicatie van het consultatiebureau kunnen een extra derde dagdeel komen. VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie, en is bedoeld voor kinderen die wat extra stimulans nodig hebben voor hun ontwikkeling, bijvoorbeeld in taal. Met het VVE-programma Piramide besteden we daar op een speelse manier extra aandacht aan, maar ook aan samen spelen en plezier maken. De pedagogisch medewerkers zijn ervoor opgeleid om deze extra ondersteuning te bieden.

Met dagritmekaarten vertellen we de kinderen als ze binnenkomen hoe de dag eruit gaat zien. Dan gaan we aan de slag. De activiteiten die we aanbieden, staan elke maand in het teken van een ander thema.

Buitenschoolse opvang

Kinderen van basisschool De Wegwijzer en basisschool De Hoeksteen kunnen op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag naar De Stek komen. In de vakanties is BSO De Stek op maandag, dinsdag en donderdag de hele dag open. Dan maken we er een gezellige tijd van, met een gevarieerd programma dat we in samenspraak met de kinderen vullen. Vakantie is tenslotte vakantie!

Binnen én buiten kunnen de kinderen hun energie en creativiteit kwijt. We hebben een atelier waar ze creatief aan de slag kunnen, er is een groot speelplein en een grasveld. Alle plaats om buiten te spelen dus. En willen de grotere kinderen buiten het hek spelen, dan maken we daar met hen en de ouders heldere afspraken over. Zo houden we het veilig!

Welkom!

Bent u benieuwd naar De Stek? Kom eens langs! Dan kunt u kennismaken met ons en met de groepsruimten en zien wat we allemaal doen. We begroeten u graag!

 

Impressie

Team

Nicole de Ridder

Vestigingsmanager

Brigitta

Kinderdagverblijf

Lilian

Kinderdagverblijf

Susanne

Kinderdagverblijf

Annique

Kinderdagverblijf

Edith

Kinderdagverblijf

Gerti

Kinderdagverblijf

Kim

Kinderdagverblijf

Angelique

Kinderdagverblijf

Chantal

Kinderdagverblijf

Marion

Peuteropvang & BSO

Cora

Peuteropvang & BSO

Amber

BSO

Nelleke

BSO

Manouk

Inval

Mila

Inval

Elaine

Inval

Monique

Keuken

Sonja

Keuken

De wijk

Kindcentrum De Stek ligt in de groene Aalsmeerse wijk de Hornmeer. We kunnen wandelingen maken door het park zonder te hoeven oversteken, en de kinderboerderij, het zwembad en de Westeinderplassen liggen op een steenworp afstand.

Partners

Diensten

Opvang voor baby’s

We geven de allerkleinsten een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te ontdekken.

Buitenschoolse opvang

Schooltijden en werktijden sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Na schooltijd worden op de BSO actieve, creatieve en sportieve activiteiten aangeboden.

Opvang voor peuters

Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom bij de peuteropvang of peuterspeelzaal van Solidoe. Hier gaat spelen en leren hand in hand.

Vakantieopvang

Tijdens de vakantie zijn de BSO locaties de hele dag open voor vakantieopvang. Het uitdagende vakantieprogramma bevat activiteiten, creativiteit en sport.

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang regelt de opvang van kinderen voordat ze naar school gaan. De kinderen kunnen ontbijten en spelen voordat ze door de pedagogisch medewerker naar school worden gebracht.

VVE

Solidoe biedt een speciale vorm van peuteropvang die door de gemeente wordt gesubsidieerd. VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie, op de peuteropvang wordt veel aandacht besteed aan taalontwikkeling bij jonge kinderen.

Actueel

February 20, 2018

De voorbereiding van nieuwbouw IKC Triade is in volle gang.

De nieuwbouw van IKC Triade staat in de startblokken. Op 29 januari jl. is de aannemersovereenkomst getekend tussen de aannemer Vink + Veenman, [...]

February 14, 2018

Voorjaarsvakantie de Stek

Tijdens de voorjaarsvakantie staan er veel verschillende activiteiten op het programma. We hebben het over het weer en het klimaat, we gaan [...]

February 7, 2018

Start bouw IKC Triade!

Op maandag 29 januari is de aannemingsovereenkomst voor de bouw van Integraal KindCentrum (IKC) Triade getekend! Lees hier het Persbericht Start IKC [...]

January 11, 2018

IKC Triade komt er aan!

IKC Triade komt er aan! Integraal KindCentrum (IKC) Triade wordt een samenwerking tussen Triade Hornmeer (voorheen De Wegwijzer), Triade Zuid [...]