De locatie

Kindcentrum – Uithoorn – kinderdagverblijf – peuteropvang – buitenschoolse opvang – kleinschalig – natuurlijk speelbos

Alle vormen van opvang

Bij Kindcentrum Haas zijn kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang onder één dak te vinden. De baby’s en peuters kunnen de hele dag naar het kinderdagverblijf, en de peuters die alleen ochtenden komen spelen kunnen terecht bij de peuteropvang. Oudere kinderen zijn welkom bij de buitenschoolse opvang.

Kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Doormiddel van verschillende thema’s aan te bieden via het Uk & Puk programma, doorlopen we en stimuleren we alle ontwikkelingsgebieden, zodat uw kind met 4 jaar klaar is om naar school te gaan.

Peuteropvang

De peuteropvang zit boven het kinderdagverblijf en is elke ochtend geopend. Ook bij de peuteropvang wordt aan alle ontwikkelingsgebieden gewerkt via het Uk & Puk programma. Op deze manier worden de kinderen spelenderwijs voorbereid op de overgang naar de kleuterklas.

Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt tussen het kinderdagverblijf en de peuteropvang. Er worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd en er wordt samen lekker buiten gespeeld.

Opvang na schooltijd

De buitenschoolse opvang is tijdens de schoolweken, tijdens studiedagen, en in de vakantie geopend. De ruimte van de peuteropvang wordt ’s middags omgetoverd tot een BSO ruimte. De kasten in de ruimte zijn dubbel te gebruiken. Zo wordt het peuterspeelgoed opgeruimd en komen de materialen van de buitenschoolse opvang tevoorschijn.

Naast ons aangrenzende buitenspeelterrein maken we ook gebruik van het evenemententerrein, het schoolplein en het speelbos.

Er is veel contact met de buitenschoolse opvang van de locatie Legmeer. Op rustige (vakantie) dagen en bijvoorbeeld tijdens studiedagen van de scholen worden de kinderen gezamenlijk opgevangen. Zo is er altijd een vriendje of vriendinnetje om mee te spelen! Tijdens vakanties zorgen we voor een extra uitdagend aanbod van activiteiten en laten we de kinderen meedenken.

Team

Nanda Portenge

Vestigingsmanager

Partners

Diensten

Kinderdagverblijf

We geven de allerkleinsten een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te ontdekken.

Buitenschoolse opvang

Schooltijden en werktijden sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Na schooltijd worden op de BSO actieve, creatieve en sportieve activiteiten aangeboden.

Vakantieopvang

Tijdens de vakantie zijn de BSO locaties de hele dag open voor vakantieopvang. Het uitdagende vakantieprogramma bevat activiteiten, creativiteit en sport.

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang regelt de opvang van kinderen voordat ze naar school gaan. De kinderen kunnen ontbijten en spelen voordat ze door de pedagogisch medewerker naar school worden gebracht.

Peuteropvang

Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom bij de peuteropvang of peuterspeelzaal van Solidoe. Hier gaat spelen en leren hand in hand.

VVE

Solidoe biedt een speciale vorm van peuteropvang die door de gemeente wordt gesubsidieerd. VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie, op de peuteropvang wordt veel aandacht besteed aan taalontwikkeling bij jonge kinderen.