De locatie

Integraal Kindcentrum – Uithoorn – kinderdagverblijf – peuteropvang – naschoolse opvang – samenwerking met basisschool – kindvolgsysteem – atelier – gymzaal – keuken – bibliotheek – peutergym – workshops

Vestigingsmanager Mariska Plasmeijer over het Duet, 

Werken binnen IKC het Duet is voor mij een afwisselende werkplek waar geen dag hetzelfde is. Iedere dag ben ik trots op wat we hier gezamenlijk met onderwijs hebben neergezet. Alles wat we voor de bouw van ons Integraal Kindcentrum hebben bedacht klopt in de praktijk ook echt, en we gaan steeds weer op zoek naar nieuwe uitdagingen. Met een fantastisch team, wat steeds groter wordt, gaan we er iedere dag voor om alle kinderen een vertrouwd gevoel te geven en er een leuke dag van te maken.

Samenwerking met school

Onze Peuteropvang en jongste groepen BSO hebben lokalen naast de kleuterklassen. Hierdoor gebeurd het regelmatig dat de peuters en kleuters al met elkaar in contact komen. Ook de peuters van het kinderdagverblijf spelen regelmatig bij de kleuters in de buurt en zij werken gezamenlijk aan de  thema’s. De activiteiten worden op elkaar afgestemd en voor de kinderen die bijna naar school gaan is de stap niet groot omdat de kinderen al regelmatig even in de klas gaan kijken en kennis hebben gemaakt met de betreffende leerkracht. Er is tussen pm-ers en leerkrachten goed overleg zodat de leerkrachten al goed op de hoogte zijn over het welbevinden van de kinderen die naar school gaan. Wat een groot voordeel is voor de kinderen die ook naar de naschoolse opvang gaan is dat de medewerkers die zij s ’middags op de BSO zien in de ochtend ondersteuning bieden in de klassen en ook zien zij dezelfde gezichten tijdens de TSO. Wij hebben de ervaring dat dit een vertrouwd gevoel geeft bij de kinderen.

Alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Dat kan in onze 360 graden film:

Kinderdagverblijf

Ons kinderdagverblijf bestaat uit vier groepen. Twee verticale groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar, een babygroep en een peutergroep. De ruimtes zijn ruim, licht en uitdagend ingericht. We hebben de toegang tot de gymzaal en we zijn heel erg blij met onze mooie groene buitenruimte. Beweging is immers heel erg belangrijk voor kinderen!

Buitenschoolse opvang

Onze BSO zit verweven in de school. We kunnen gebruik maken van alle ruimtes zoals de woonkeuken, bibliotheek, atelier en theaterlokaal. We bieden veel activiteiten en workshops aan na schooltijd maar uiteraard bepalen de kinderen wat zij willen doen, het is immers vrije tijd! De kinderen worden veel betrokken bij het bedenken van activiteiten, het maken van een vakantieprogramma’s en alle andere gave dingen die op een BSO gebeuren.

Vreedzame School

Binnen het Duet werken wij met ons hele team aan de normen van de Vreedzame School. We leren kinderen al vroeg om zelf conflicten op te lossen en we hebben mediatoren onder onze kinderen die andere kinderen kunnen helpen met het oplossen van een conflict. Hoe gaaf is dat?!!

Welkom!

Ben je benieuwd naar Het Duet ? Bel gerust voor meer informatie: 0297-500666. Of nog beter, kom eens langs. Een betere manier om de sfeer te proeven is er niet. We begroeten je graag!

Impressie

Team

Mariska Plasmeijer

Directeur opvang

Daisy den Hollander

Adjunct-directeur opvang

Partners

Diensten

Kinderdagverblijf

We geven de allerkleinsten een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te ontdekken.

Peuteropvang

Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom bij de peuteropvang of peuterspeelzaal van Solidoe. Hier gaat spelen en leren hand in hand.

VVE

Solidoe biedt een speciale vorm van peuteropvang die door de gemeente wordt gesubsidieerd. VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie, op de peuteropvang wordt veel aandacht besteed aan taalontwikkeling bij jonge kinderen.

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang regelt de opvang van kinderen voordat ze naar school gaan. De kinderen kunnen ontbijten en spelen voordat ze door de pedagogisch medewerker naar school worden gebracht.

Buitenschoolse opvang

Schooltijden en werktijden sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Na schooltijd worden op de BSO actieve, creatieve en sportieve activiteiten aangeboden.

Vakantieopvang

Tijdens de vakantie zijn de BSO locaties de hele dag open voor vakantieopvang. Het uitdagende vakantieprogramma bevat activiteiten, creativiteit en sport.

Privé: Peutersport

Bewegen is goed voor kinderen, maar ze hebben er ook heel veel plezier in. Op verschillende locaties bieden wij sinds kort peutersport aan.