De locatie

Kindcentrum – Uithoorn – kinderdagverblijf – buitenschoolse opvang – natuurlijk speelbos – atelier – samenwerking met basisscholen

Alle vormen van opvang

Bij Kindcentrum Legmeer zijn kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang onder één dak te vinden. De baby’s en peuters hebben het fijn op het kinderdagverblijf, en grotere kinderen zijn welkom bij de BSO.

Kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf heeft groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar, maar ook groepen met alleen baby’s en alleen peuters. De ruimtes zijn huiselijk en we bieden allerlei activiteiten aan die zijn gericht op de ontwikkeling van de kinderen. Op de babygroepen en de verticale groepen werken echte baby specialisten die goed inspelen op de behoefte van de allerkleinsten.

Door het aanbieden van verschillende thema’s via het Uk & Puk programma, doorlopen en stimuleren we alle ontwikkelingsgebieden zodat de kinderen met 4 jaar klaar zijn om naar school te gaan.

Buiten ons gezonde voedingsbeleid bieden we tussen de middag ook warme maaltijden aan voor kinderen vanaf één jaar.

Onze buitenterreinen zijn natuurlijk en uitdagend ingericht. Naast onze pleinen hebben we ook een prachtige Tiny Forest; Het Solidoebos waar alle kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen spelen.

Samenwerking met scholen

We werken samen met de scholen in de Brede School: De Dolfijn, De Kwikstaart en De Toermalijn. Door die samenwerking is er voor de peuters een doorgaande lijn naar de basisschool. De peuters worden zo spelenderwijs voorbereid op school. Als ze 4 jaar zijn, gaan ze soepeltjes over naar groep 1.

Opvang na schooltijd

De buitenschoolse opvang is tijdens de schoolweken, tijdens studiedagen, en in de vakantie open. Op de BSO vinden we het belangrijk dat de kinderen mede bepalen wat we gaan doen. Ze hebben overal een stem in. En is het vakantie, dan zorgen we voor een experimenteel en uitdagend aanbod. Zo wordt het ook écht vakantie.

Speelbos en atelier

Uniek is onze buitenruimte: we zijn heel trots op ons natuurlijke speelbos. Dat biedt een geweldige uitdaging voor groot en klein. In ons eigen atelier kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt. Er worden de prachtigste kunstwerken gecreëerd.

Welkom!

Wilt u de sfeer bij Legmeer komen proeven? Of meer weten over ons? Kom gerust langs, u bent van harte welkom!

Impressie

Team

Ingrid Haar

Vestigingsmanager BSO

Natasja Garcia Boer

Vestigingsmanager KDV & PO

De wijk

Het Kindcentrum Legmeer is onderdeel van de Brede School Legmeer, een modern en ruimtelijk gebouw. Wij maken gebruik van alle faciliteiten in het gebouw; het kenniscentrum, de gymzalen en de speellokalen. In de wijk zijn veel sportfaciliteiten, onder andere voetbal, hockey en atletiek.

Partners

Diensten

Kinderdagverblijf

We geven de allerkleinsten een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te ontdekken.

Buitenschoolse opvang

Schooltijden en werktijden sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Na schooltijd worden op de BSO actieve, creatieve en sportieve activiteiten aangeboden.

Vakantieopvang

Tijdens de vakantie zijn de BSO locaties de hele dag open voor vakantieopvang. Het uitdagende vakantieprogramma bevat activiteiten, creativiteit en sport.

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang regelt de opvang van kinderen voordat ze naar school gaan. De kinderen kunnen ontbijten en spelen voordat ze door de pedagogisch medewerker naar school worden gebracht.

Actueel

september 19, 2019

Grote opkomst dinsdagavond op de ouderavond “de ontwikkeling van sensomotoriek bij baby’s”

Dertig ouders van de babygroepen van Solidoe Dribbel werden door Wilma en Corien van kinderfysiotherapie Uithoorn tijdens een interactief uur [...]