De locatie

Kindcentrum – Uithoorn – kinderdagverblijf – peuteropvang – naschoolse opvang – natuurlijk speelbos – atelier – samenwerking met basisscholen

Alle vormen van opvang

Bij Kindcentrum Legmeer zijn alle vormen van kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar onder één dak te vinden. De baby’s en peuters hebben het fijn op het kinderdagverblijf, en de peuters die alleen dagdelen komen spelen kunnen terecht bij de peuteropvang. Grotere kinderen zijn welkom bij de naschoolse opvang.

Kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf heeft groepen met kinderen van 0 tot 4 jaar, maar ook groepen met alleen baby’s en alleen peuters. De ruimtes zijn huiselijk en we bieden allerlei activiteiten aan die zijn gericht op de ontwikkeling van de kinderen.

Samenwerking met scholen

We werken samen met de scholen in de Brede School: De Dolfijn, De Kwikstaart en De Toermalijn. Door die samenwerking is er voor de peuters een doorgaande lijn naar de basisschool. De peuters worden zo spelenderwijs voorbereid op school. Als ze 4 jaar zijn, gaan ze soepeltjes over naar groep 1.

Opvang na schooltijd

De buitenschoolse opvang is tijdens de schoolweken en in de vakantie open. Op de BSO vinden we het belangrijk dat de kinderen mede bepalen wat we gaan doen. Ze hebben overal een stem in. En is het vakantie, dan zorgen we voor een experimenteel en uitdagend aanbod. Zo wordt het ook écht vakantie.

Speelbos en atelier

Uniek is onze buitenruimte: we zijn heel trots op ons natuurlijke speelbos. Dat biedt een geweldige uitdaging voor groot en klein. En in ons eigen atelier kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt. Er worden de prachtigste kunstwerken gecreëerd.

Welkom!

Wilt u de sfeer bij Legmeer komen proeven? Of meer weten over ons? Kom gerust langs, u bent van harte welkom!

 

Impressie

Team

Ingrid Haar

Vestigingsmanager BSO

Natasja Garcia Boer

Vestigingsmanager Kinderdagverblijf

Ellen Boon

Vestigingsmanager Peuteropvang

De wijk

Het Kindcentrum Legmeer is onderdeel van de Brede School Legmeer, een modern en ruimtelijk gebouw. Wij maken gebruik van alle faciliteiten in het gebouw; het kenniscentrum, de gymzalen en de speellokalen. In de wijk zijn veel sportfaciliteiten, onder andere voetbal, hockey en atletiek.

Partners

Diensten

Kinderdagverblijf

We geven de allerkleinsten een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te ontdekken.

Buitenschoolse opvang

Schooltijden en werktijden sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Na schooltijd worden op de BSO actieve, creatieve en sportieve activiteiten aangeboden.

Peuteropvang

Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom bij de peuteropvang of peuterspeelzaal van Solidoe. Hier gaat spelen en leren hand in hand.

Tussenschoolse opvang

Solidoe biedt zowel tussenschoolse opvang op school als op locatie. De kinderen eten samen hun lunch voordat ze weer teruggaan naar school.

Vakantieopvang

Tijdens de vakantie zijn de BSO locaties de hele dag open voor vakantieopvang. Het uitdagende vakantieprogramma bevat activiteiten, creativiteit en sport.

VVE

Solidoe biedt een speciale vorm van peuteropvang die door de gemeente wordt gesubsidieerd. VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie, op de peuteropvang wordt veel aandacht besteed aan taalontwikkeling bij jonge kinderen.

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang regelt de opvang van kinderen voordat ze naar school gaan. De kinderen kunnen ontbijten en spelen voordat ze door de pedagogisch medewerker naar school worden gebracht.

Actueel

februari 7, 2020

Voorjaarsvakantie BSO Triade

Tijdens de voorjaarsvakantie krijgen we bij BSO Triade bezoek van het kindertheater. We gaan sporten in de Proosdijhal, we gaan koken en doen een [...]

februari 7, 2020

Voorjaarsvakantie BSO Legmeer

In de voorjaarsvakantie hebben we weer allemaal verschillende activiteiten op het programma staan. De jongste kinderen gaan naar het kindertheater [...]

december 10, 2019

Kerstvakantie BSO de Legmeer

Vrij zijn en allemaal gezellige feestdagen tussendoor, we gaan er een geweldige vakantie van maken. Er is van alles te doen op de diverse groepen, we [...]

oktober 10, 2019

Herfstvakantie BSO Legmeer

Heerlijk griezelen deze herfstvakantie bij BSO Legmeer! We hebben een super spannend en vooral heel leuk vakantieprogramma gemaakt. Voor de [...]

Solidoe maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.