Legmeer, Uithoorn

  • Randhoornweg 37
  • 1422 WX Uithoorn
  • Tel: 0297-569915

De locatie

Kindcentrum – Uithoorn – kinderdagverblijf – peuteropvang – naschoolse opvang – natuurlijk speelbos – atelier – samenwerking met basisscholen

Alle vormen van opvang

Bij Kindcentrum Legmeer zijn alle vormen van kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar onder één dak te vinden. De baby’s en peuters hebben het fijn op het kinderdagverblijf, en de peuters die alleen dagdelen komen spelen kunnen terecht bij de peuteropvang. Grotere kinderen zijn welkom bij de naschoolse opvang.

Kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf heeft groepen met kinderen van 0 tot 4 jaar, maar ook groepen met alleen baby’s en alleen peuters. De ruimtes zijn huiselijk en we bieden allerlei activiteiten aan die zijn gericht op de ontwikkeling van de kinderen.

Samenwerking met scholen

We werken samen met de scholen in de Brede School: De Dolfijn, De Kwikstaart en De Toermalijn. Door die samenwerking is er voor de peuters een doorgaande lijn naar de basisschool. De peuters worden zo spelenderwijs voorbereid op school. Als ze 4 jaar zijn, gaan ze soepeltjes over naar groep 1.

Opvang na schooltijd

De buitenschoolse opvang is tijdens de schoolweken en in de vakantie open. Op de BSO vinden we het belangrijk dat de kinderen mede bepalen wat we gaan doen. Ze hebben overal een stem in. En is het vakantie, dan zorgen we voor een experimenteel en uitdagend aanbod. Zo wordt het ook écht vakantie.

Speelbos en atelier

Uniek is onze buitenruimte: we zijn heel trots op ons natuurlijke speelbos. Dat biedt een geweldige uitdaging voor groot en klein. En in ons eigen atelier kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt. Er worden de prachtigste kunstwerken gecreëerd.

Welkom!

Wilt u de sfeer bij Legmeer komen proeven? Of meer weten over ons? Kom gerust langs, u bent van harte welkom!

 

Impressie

Team

Ellen Boon

Vestigingsmanager Kinderdagverblijf & Peuteropvang

Ingrid Haar

Vestigingsmanager BSO

Natasja

Administratie & Kinderdagverblijf

Arlette

Kinderdagverblijf

Melanie

Kinderdagverblijf

Ingrid

Kinderdagverblijf

Natasja

Kinderdagverblijf

Angela

Kinderdagverblijf

Nian

Kinderdagverblijf

Marloes

Kinderdagverblijf

Monica

Kinderdagverblijf

Elly

Kinderdagverblijf

Simone

Kinderdagverblijf

Gytha

Kinderdagverblijf

Jolanda

Kinderdagverblijf

Chantal

Kinderdagverblijf

Ruby

Kinderdagverblijf

Sonja

Kinderdagverblijf

Irene

Kinderdagverblijf

Jos

Keuken

Ineke

Peuteropvang

Carry

Peuteropvang

Sarah

Peuteropvang & BSO

Ina

VSO

Joke

TSO Kwikstaart

Paulina

TSO Kwikstaart

Suzanne

TSO Toermalijn

Lida

BSO

Heleen

BSO

Nicolien

BSO

Marieke

BSO

Najat

BSO

Annelies

BSO

Dave

BSO

Rianne

BSO

Hella

BSO

Jurgen

BSO

De wijk

Het Kindcentrum Legmeer is onderdeel van de Brede School Legmeer, een modern en ruimtelijk gebouw. Wij maken gebruik van alle faciliteiten in het gebouw; het kenniscentrum, de gymzalen en de speellokalen. In de wijk zijn veel sportfaciliteiten, onder andere voetbal, hockey en atletiek.

Partners

Diensten

Kinderdagverblijf

We geven de allerkleinsten een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te ontdekken.

Buitenschoolse opvang

Schooltijden en werktijden sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Na schooltijd worden op de BSO actieve, creatieve en sportieve activiteiten aangeboden.

Peuteropvang

Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom bij de peuteropvang of peuterspeelzaal van Solidoe. Hier gaat spelen en leren hand in hand.

Tussenschoolse opvang

Solidoe biedt zowel tussenschoolse opvang op school als op locatie. De kinderen eten samen hun lunch voordat ze weer teruggaan naar school.

Vakantieopvang

Tijdens de vakantie zijn de BSO locaties de hele dag open voor vakantieopvang. Het uitdagende vakantieprogramma bevat activiteiten, creativiteit en sport.

VVE

Solidoe biedt een speciale vorm van peuteropvang die door de gemeente wordt gesubsidieerd. VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie, op de peuteropvang wordt veel aandacht besteed aan taalontwikkeling bij jonge kinderen.

Actueel

oktober 8, 2018

Herfstvakantie BSO de Legmeer

Heerlijk, de kinderen hebben al snel een week schoolvakantie. Bij de BSO is weer goed nagedacht over het vakantieprogramma! Halloween komt zeker [...]

juli 11, 2018

Vakantieprogramma BSO de Legmeer

We hebben een geweldig en heel divers vakantieprogramma gemaakt voor de kinderen. Op onze eigen locatie, op uitstapjes en dit jaar voor het eerst [...]

april 18, 2018

Meivakantie Legmeer

Deze mei vakantie gaan we lekker vaak op pad en op onderzoek uit. Kijk hier voor de complete programma's: mei vakantie Watteratjes en [...]

maart 30, 2018

Baby’s houden van boeken!

Vanuit de gemeente Uithoorn is er subsidie verstrekt voor het uitrollen van Boekstart in de Kinderopvang. We willen met dit programma het leesplezier [...]

Solidoe maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.