De locatie

Kindcentrum – Aalsmeer-Oost – grote speel- en groepsruimten – flexibele opvang – veel natuur – buiten spelen – warme maaltijden – ontbijt – atelier – gymzaal

Opvang voor baby’s, peuters en schoolkinderen

Aan de rand van de wijk Aalsmeer Oost ligt kindcentrum Oostkroost. Een ruim kindcentrum met opvang voor kinderen van alle leeftijden. Baby’s en peuters kunnen naar het kinderdagverblijf en de peuteropvang, en kinderen van alle basisscholen in de omgeving van Aalsmeer Oost zijn welkom op de buitenschoolse opvang ofwel BSO.

Actief en creatief

Oostkroost heeft grote groeps- en speelruimten en uitdagende extra voorzieningen. We hebben een gymzaal, een groot atelier en een eetcafé. Kinderen kunnen bij ons hun creativiteit kwijt, sporten en bewegen en zich ontplooien met kunst en cultuur. We werken met thema’s, specifieke activiteiten en workshops.

We moedigen de kinderen aan om zelf van alles uit te proberen, en als het nodig is, zijn we er. Kinderen kunnen hun eigen tempo en interesses volgen. En het voornaamste is: we maken veel plezier. Met plezier gaat spelen en ontwikkelen vanzelf.

Buiten spelen

Er zijn drie uitdagende speelpleinen voor kinderen van alle leeftijden. In de patio is een prachtige binnentuin voor de allerkleinsten om in de natuur te spelen en te ontdekken. Buiten zijn er nog twee grote avontuurlijke buitenruimten: achter het gebouw een groot, veilig speelplein met zandbakken en gras voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar. Aan de voorkant ligt een speelplein voor kinderen van 4 jaar en ouder. Bij Oostkroost kunnen kinderen spelen, ravotten, klimmen en klauteren.

Flexibele opvang

We bieden flexibele kinderopvang. Opvang is mogelijk van 7 uur ’s ochtends tot half 7 ’s avonds. Voor de vroege vogels is er ontbijt en aan het einde van de dag kunnen kinderen in het eetcafé aanschuiven voor een heerlijke en gezonde maaltijd. Er is elke dag weer iets nieuws te beleven en ervaren op Oostkroost!

Welkom!

Bent u nieuwsgierig geworden naar Oostkroost? We laten u graag onze locatie zien en vertellen alles wat u weten wilt. Kom langs, u bent van harte welkom!

Impressie

Team

Berry Tielbeke

Vestigingsmanager

Linda de Kruif

Administratie

Thirza

BSO

Partners

Diensten

Kinderdagverblijf

We geven de allerkleinsten een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te ontdekken.

Peuteropvang

Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom bij de peuteropvang of peuterspeelzaal van Solidoe. Hier gaat spelen en leren hand in hand.

Buitenschoolse opvang

Schooltijden en werktijden sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Na schooltijd worden op de BSO actieve, creatieve en sportieve activiteiten aangeboden.

Vakantieopvang

Tijdens de vakantie zijn de BSO locaties de hele dag open voor vakantieopvang. Het uitdagende vakantieprogramma bevat activiteiten, creativiteit en sport.

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang regelt de opvang van kinderen voordat ze naar school gaan. De kinderen kunnen ontbijten en spelen voordat ze door de pedagogisch medewerker naar school worden gebracht.

VVE

Solidoe biedt een speciale vorm van peuteropvang die door de gemeente wordt gesubsidieerd. VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie, op de peuteropvang wordt veel aandacht besteed aan taalontwikkeling bij jonge kinderen.

Peutersport

Bewegen is goed voor kinderen, maar ze hebben er ook heel veel plezier in. Op verschillende locaties bieden wij sinds kort peutersport aan.

Actueel

januari 31, 2020

Voorjaarsvakantie BSO Oostkroost

De voorjaarsvakantie staat bij Oostkroost in het teken van eten en drinken. Bekijk het vakantieprogramma Oostkroost. Handig om te weten: We [...]

december 9, 2019

Kerstvakantie BSO Oostkroost

De kerstvakantie staat bij Oostkroost in het teken van Glitter en Glamour. We gaan er weer 2 heerlijke weken van maken. Denken jullie er aan jullie [...]

oktober 10, 2019

Herfstvakantie BSO Oostkroost

Kunst! Wat een mooi thema voor de hele herfstvakantie! Kijk hier voor het hele programma: Herfstvakantie BSO Oostkroost Handig om te weten: - [...]

juli 9, 2019

Zomervakantie Oostkroost

Hebben jullie kinderen het nog over de Solidoe Camping van vorig jaar? Dit jaar is er vier weken lang het Solidoe Festival! Het is op het terrein van [...]

Solidoe maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.