De locatie

Peuteropvang – Zijdelwaard – Vuurvliegjes – ’t Overstapje – VVE – taal – ontwikkeling – samen spelen – samenwerking met basisscholen – doorgaande leerlijn

Goede peuteropvang in Uithoorn

Peuteropvang Zijdelwaard is gevestigd in de multiculturele wijk Zijdelwaard in Uithoorn. We hebben twee groepen: de Vuurvliegjes en ’t Overstapje op twee verschillende locaties.

Het adres van ’t Overstapje is:
Arthur van Schendellaan 100E
1422 LE Uithoorn

Het adres van de Vuurvliegjes is:
Arthur van Schendellaan 53
1422 LB Uithoorn

Vuurvliegjes

De Vuurvliegjes hebben hun eigen ruimte in basisschool De Vuurvogel. De peuters kunnen op drie dagen per week bij ons komen spelen. Omdat de Vuurvliegjes in de school zitten, is er veel contact met school, waardoor de overstap naar de basisschool makkelijker wordt. Het VVE-programma, dat we gebruiken voor extra stimulering van de ontwikkeling van bijvoorbeeld taal, sluit ook aan bij de leerlijn van de school. De meeste medewerkers hebben een hbo-opleiding en zijn extra opgeleid om te werken met het VVE-programma.

’t Overstapje

’t Overstapje is gevestigd in basisschool ’t Startnest. Zij hebben daar hun eigen lokaal. Deze groep is op vier ochtenden geopend. We werken met het  VE-programma Puk & Ko, waarmee we op een speelse manier aandacht besteden aan taal en ontwikkeling, maar ook aan samen spelen en plezier maken. Er is een doorgaande leerlijn, waardoor de overstap van de peuteropvang naar de basisschool soepel kan verlopen.

Welkom!

Wilt u meer weten over onze peuteropvang in Zijdelwaard? Bel gerust voor meer informatie: 0297-729775. Maar eigenlijk is het nog beter om eens langs te komen. Dan kunt u zelf de sfeer proeven. Tot snel!

Impressie

Team

Esther Knetsch

Vestigingsmanager

Partners

Diensten

Peuteropvang

Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom bij de peuteropvang of peuterspeelzaal van Solidoe. Hier gaat spelen en leren hand in hand.

VVE

Solidoe biedt een speciale vorm van peuteropvang die door de gemeente wordt gesubsidieerd. VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie, op de peuteropvang wordt veel aandacht besteed aan taalontwikkeling bij jonge kinderen.