De locatie

Februari 2020 heeft Solidoe Sam Sam haar deuren geopend. Het authentieke gebouw aan de J.P. Thijsselaan is prachtig verbouwd tot een sfeervolle kinderopvanglocatie met 2 groepen: 1 babygroep en 1 peutergroep.

De originele uitstraling aan de buitenzijde, omgeven door een prachtige nieuwe buitenruimte, is blijven bestaan. Binnen is het gebouw helemaal gemoderniseerd waarbij de kenmerkende elementen van de knusheid van het gebouw bewaard zijn gebleven.

Er is veel zorg en aandacht besteed aan de indeling en inrichting. Het gebouw heeft veel ramen en dat element hebben we gebruikt om buiten naar binnen te brengen. Het bosthema op de groepen en de gang geeft het gebouw een rustige en prettige sfeer. Kom gerust even langs om een kijkje te nemen.

Kinderdagverblijf

Ben je op zoek naar een veilige en vertrouwde plek voor je kind dan ben je bij Sam Sam aan het juiste adres. Op de babygroep (0 tot 2 jaar) zijn alle pedagogisch medewerkers opgeleid tot babyspecialist.  We gaan rustig en respectvol met je baby om en volgen daarbij zijn of haar eigen tempo. We kijken ook heel gericht waar je baby mee bezig is, wat jouw kind daarbij nodig heeft en hoe jouw kind zich ontwikkelt. Op de peutergroep (2 tot 4 jaar) werken we met thema’s. Binnen deze thema’s bieden we verschillende binnen- en buitenactiviteiten aan. Sam Sam biedt een omgeving waarin kinderen de ruimte krijgen om te ontdekken, te spelen en zich te ontwikkelen. Plezier met leeftijdsgenootjes, fantasie en respect voor elkaar vormen de basis.

Team

Alle pedagogisch medewerkers die werken op Sam Sam zijn ervaren Solidoe collega’s die in het opzetten van een nieuwe vestiging een uitdaging zien en er met veel enthousiasme, kennis en inzicht mee aan de slag zijn gegaan. Van links naar rechts: Ruby, Cynthia, Arlette, Ellen, Esther, Sonja en Melanie

Buitenruimte

Sam Sam is omgeven door een groene buitenruimte. De locatie kenmerkt zich door een speciale en uitdagende natuurtuin. We hebben veel aandacht voor gezonde voeding en gaan zelf in een moestuin groente kweken. Er is aandacht voor duurzaamheid en we openen onze eigen mini kinderboerderij met o.a. kippen en konijnen. Door het aanbieden van verschillende activiteiten betrekken we de kinderen hierbij. Zo leren kinderen vanaf jonge leeftijd respect en liefde te hebben voor natuur en dieren.

 

 

Impressie

Team

Maaike de Jong

Vestigingsmanager

Diensten

Kinderdagverblijf

We geven de allerkleinsten een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te ontdekken.

Actueel

december 5, 2019

Sam Sam wordt een kinderdagverblijf per 3 februari 2020!

Als jaren heeft Solidoe de locatie Sam Sam in de wijk Stommeer in Aalsmeer. Het is een oud schoolgebouw, maar tot een aantal jaar geleden was het [...]