De locatie

Integraal Kind Centrum – Hornmeer – 0 tot 12 jaar – kinderdagverblijf – peuteropvang – buitenschoolse opvang – warme lunch – VVE – taalontwikkeling – samen spelen – samen plezier maken

Voor klein en groter

Op 22 augustus 2019 opende IKC Triade haar deuren aan de Dreef in Aalsmeer. Triade is een kindcentrum, dat betekent dat Solidoe er alle vormen van opvang aanbiedt: kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang (BSO). In het IKC wordt opvang en onderwijs in hetzelfde gebouw aangeboden: een veilige en uitdagende omgeving waar kinderen zich op eigen wijze kunnen ontwikkelen.

Alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Dat kan in onze 360 graden film:

Kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf werken we met een programma aan de hand van thema’s, bijvoorbeeld het verkeer of de seizoenen. Onze activiteiten staan steeds in het teken van dat thema. We richten de groepsruimtes ernaar in en onze activiteiten zijn erop afgestemd. Bij het onderwijs loopt deze ontwikkellijn door, zodat de aansluiting gemakkelijker verloopt.

Bij de lunch kunt u kiezen voor een broodmaaltijd of een warme lunch. De warme maaltijden kosten per weekdag €10 per maand en worden verzorgd door Madaga. Een broodmaaltijd kost niets extra.

Peuteropvang

De kinderen van de peuteropvang kunnen alle ochtenden naar IKC Triade komen. Kinderen met een gesubsidieerde plaatsing kunnen twee dagen naar de peuteropvang komen, met een VVE-indicatie van het consultatiebureau kunnen kinderen een extra derde dagdeel komen. VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie, en is bedoeld voor kinderen die wat extra stimulans nodig hebben voor hun ontwikkeling, bijvoorbeeld in taal. Met het VVE-programma Piramide besteden we daar op een speelse manier extra aandacht aan, maar ook aan samen spelen en plezier maken. De pedagogisch medewerkers zijn ervoor opgeleid om deze extra ondersteuning te bieden.

Met dagritmekaarten vertellen we de kinderen als ze binnenkomen hoe de dag eruit gaat zien. Dan gaan we aan de slag. De activiteiten die we aanbieden, staan elke maand in het teken van een ander thema.

Buitenschoolse opvang

Kinderen van het onderwijs op IKC Triade kunnen op alle middagen naar de BSO komen. In de vakanties is BSO Triade de hele dag open. Dan maken we er een gezellige tijd van, met een gevarieerd programma dat we in samenspraak met de kinderen vullen. Vakantie is tenslotte vakantie!

Binnen én buiten kunnen de kinderen hun energie en creativiteit kwijt. We hebben een atelier waar ze creatief aan de slag kunnen, er is een groot speelplein en een grasveld. Alle plaats om buiten te spelen dus. En willen de grotere kinderen buiten het hek spelen, dan maken we daar met hen en de ouders heldere afspraken over. Zo houden we het veilig!

Welkom!

Bent u benieuwd naar IKC Triade? Kom eens langs! Dan kunt u kennismaken met ons en met de groepsruimten en zien wat we allemaal doen. We begroeten u graag!

Impressie

Team

Nicole de Ridder

Vestigingsmanager

Marion

Peuteropvang & BSO

De wijk

Kindcentrum Triade ligt in de groene Aalsmeerse wijk de Hornmeer. We kunnen wandelingen maken door het park zonder te hoeven oversteken, en de kinderboerderij, het zwembad en de Westeinderplassen liggen op een steenworp afstand.

Partners

Diensten

Kinderdagverblijf

We geven de allerkleinsten een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te ontdekken.

Buitenschoolse opvang

Schooltijden en werktijden sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Na schooltijd worden op de BSO actieve, creatieve en sportieve activiteiten aangeboden.

Peuteropvang

Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom bij de peuteropvang of peuterspeelzaal van Solidoe. Hier gaat spelen en leren hand in hand.

Vakantieopvang

Tijdens de vakantie zijn de BSO locaties de hele dag open voor vakantieopvang. Het uitdagende vakantieprogramma bevat activiteiten, creativiteit en sport.

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang regelt de opvang van kinderen voordat ze naar school gaan. De kinderen kunnen ontbijten en spelen voordat ze door de pedagogisch medewerker naar school worden gebracht.

VVE

Solidoe biedt een speciale vorm van peuteropvang die door de gemeente wordt gesubsidieerd. VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie, op de peuteropvang wordt veel aandacht besteed aan taalontwikkeling bij jonge kinderen.

Actueel

januari 14, 2020

Dit is IKC Triade!

In augustus 2019 is IKC Triade feestelijk geopend! Benieuwd naar het gebouw en waar het Integraal KindCentrum (IKC) voor staat?  Lees hier een mooi [...]

september 9, 2019

IKC Triade is geopend, locatie de Stek nog wel in gebruikt

Na heel veel voorbereidingen is Solidoe de Stek op 22 augustus verhuisd naar het nieuwe gebouw en is IKC Triade nu echt een feit. Onderwijs en opvang [...]

augustus 26, 2019

Solidoe de Stek is verhuisd naar IKC Triade!

Met de verhuizing van Solidoe naar IKC Triade wordt een tijdperk afgesloten. De kinderopvang op locatie De Stek in de Meervalstraat die daar vanaf [...]