Uithoorn

In Uithoorn bieden we verschillende vormen van kinderopvang verspreid over 7 verschillende vestigingen.
Elke locatie is uniek, met een uitdagend aanbod per leeftijd.
Wij nodigen je uit om hieronder te kijken naar de verschillende locaties van Solidoe in Uithoorn.

Solidoe is er overal, in elke wijk

Solidoe heeft er een reden voor om in iedere wijk één of meerdere vestigingen te hebben. Het is namelijk goed als kinderen in hun eigen buurt naar de opvang gaan en spelen met kinderen uit de wijk die ze op andere momenten ook weer tegenkomen. Ook een prettige samenwerking met andere ‘buurtbewoners’ vindt Solidoe belangrijk. Met de mensen die er wonen, met de scholen en andere organisaties. Niet alleen Solidoe vindt dit, ook uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat kinderen zich beter ontwikkelen in netwerken die groter zijn dan alleen het gezin. Door goede verbindingen tussen ouders in de buurt en tussen ouders, opvang en school presteren kinderen beter en hebben ze meer kans om te slagen in de maatschappij. En de wereld wordt er voor kinderen overzichtelijker door.

Ouders vertellen

Solidoe locaties

Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.

Samenwerking partners

Wij werken onder andere samen met deze partners:

Wijzer aan de amstel

Ouders vertellen

Lees hoe ouders en kinderen onze kinderopvang ervaren.

Hoe ouders en kinderen onze kinderopvang ervaren kunnen ze het beste zelf vertellen. Lees hier meer verhalen van ouders.